Jeg følte mig nogenlunde frisk her i formiddag, så jeg tænkte selvfølgelig (oh du stupide)… at det skulle udmønte sig i noget brugbart… derfor besluttede jeg mig for at sige goddag til verdenen og vandre ud til min lokale Blockbuster-biks, der forhåbentlig havde et væld af dejlige nye film, som undertegnet, bogstaveligt talt, kunne sætte tænderne i.

Nå, jeg forlod mi casa omkring kl. 11:15 og klokken er nu 11.54 – det var en rædselsfuld oplevelse! – først og fremmest blev man mødt af en tæt, tæt trafik, som man troede kun eksisterede om morgenen når folk drøner på job eller om eftermiddagen når de endelig får fri fra arbejdet. Dette var ikke tilfældet på dette tidspunkt… jeg giver Julen skylden! – jeg var ihvertfald på vippen at vende om, men da jeg kunne spotte Blockbuster i det fjerne, så besluttede jeg for at hanke op og fortsætte. Først skulle jeg dog krydse byens åbenbart mest travle vej, for at komme til min endelig destination. Det lykkedes! heldigvis da… men snart skulle min skuffelse over at have bevæget mig udenfor blive endnu større og min latente vrede vokse, fordi hvad mon der ventede mig i butikken?

Halvdelen af butikken bugnerede således af folk, enten var ude at købe julegaver, investere i spil eller låne familiefilm. Hvor gennemført rædselsfuld jeg end havde det før, så blev det lige 10-gange fordoblet. Jeg er ikke så god i sociale omgivelser, og alene det at der i Blockbuster insisterede på at være sådan et horribelt antal, der absolut skulle forbi mig flere gange… ja det gjorde mig til skydeskive for min indre arrighed. Tro mig – jeg er normalt ikke et særlig aggressiv væsen, men i dette tilfælde, så var jeg dog tæt på at kapitulere…især var en ældre herre, der så absolut skulle stå tæt op af mig og se nærmere på de samme film, som jeg så nøje studerede. Jeg er jo en gemen fattigrøv, så jeg var selvfølgelig mest hooked på brugtbiksen, hvor der kan man gøre nogle gode kup igen imellem, men det var umuligt at samle sig om de forskellige titler, når papa George ved siden hen af så absolut skulle invadere mit “safearea” og lade sine ækle fingre kærtegne eventuelle film som jeg skulle se nærmere på. En uhyggelig oplevelse!

Jeg fik dog kæmpet mig forbi den førnævnte George, og fundet frem til fire titler, som jeg kunne tænke mig:

Først og fremmest fik jeg investeret i den nyeste Muppet Show-film, der ganske simpelt hedder “The Muppets”… jeg ved ikke rigtig om den er noget værd, men tidligere fik jeg et stort kick ud af den meget fladpandede humor, der gennemsyrer disse produktioner. Min ynglings-muppet er dog nok stadigvæk “The Amazing Gonzo”… som også pynter forsiden på coveret sammen med ‘the usual suspects’. Og på rollelisten finder man gode navne som Jason Segel, Amy Adams og Chris Cooper, så jeg besluttede mig for at investere i den trods alt, og selvom den kostede et anseelig beløb på 50 kroner!

Dernæst kommer vi til endnu en af After Dark Originals-filmene… denne gange er der tale om science fiction-gyseren “51”, som jeg har læst at der skulle være en helt igennem elendig film. Jeg er meget enig i at After Dark-Originals-filmene måske ikke er de mest gruopvækkende værker, som filmverdenen har set, men jeg føler mig nu ganske godt underholdt, når jeg ser en af filmene i den førnævnte serie… og så synes jeg iøvrigt at coveret var meget, meget cool. Men hvorvidt det er en god film, så tvivler jeg meget på det, men man kan jo også godt nogle gange lide de dårlige, hvis man er lidt filmisk masochist? jeg gav ihvertfald en 30-kroner-seddel for skidtet, og ville heller ikke have betalt en krone mere for den.

Den 3. titel jeg fandt, og dermed også en af de billigste til en rund 20’er, var en Francois Ozon-film, der hedder “Angel”. Jeg er ret glad for Francois Ozon, og har en del af hans titler stående på hylderne. Min favorit er dog nok stadigvæk “Swimming Pool”, og nej – det har ikke noget med nøgenscenerne af den ypperlige Ludivine Sagnier at gøre, men jeg synes bare at det var en dejlig, mørk fortælling… og så nåh ja, fik jeg lige nævnt Ludivine Sagnier??… “Angel” virker dog til at være et godt, gammeldags kostumedrama, som jeg nok vil gå ind til med de bedste forhåbninger, men ikke den store tiltro til at den er særdeles underholdende. Nuvel, det behøver den så sandelig heller ikke at være, bare det er godt håndværk… også selvom det udmunder i selvpineri, men Charlotte Rampling er med, og hun er faktisk en rigtig god skuespillerinde, så jeg giver den naturligvis en chance.

Sluttelig på min lille “film-quest”, fandt jeg den moderne western “Comes A Horseman”. Jeg gav en 20’er for denne, og det var endda den eneste film jeg fandt, som der var ganske ny. Jeg ved ikke meget om denne film, men da jeg er inde i en periode, hvor jeg køber forbavsende mange westerns, så måtte jeg selvfølgelig også have denne, idet den, som nævnt, kun kostede en 20’er. Den kan dog bryste sig af rigtig gode navne på skuespilsiden, nemlig James Caan, Jane Fonda og Jason Robards. Det skal nok blive interessant at se det færdige resultat.

Alt i alt kommer min lille udflugt ud med et beløb på 120 kroner, men idet jeg havde en rabat-kode klar, så slap jeg med en 20’er for det hele, og det var jo bare dejlig (som man ville sige i disse The Julekalender-tider)… jeg granskede også lige blu-ray-hylderne, men jeg måtte opgive, fordi der endnu engang strømmede folk ind i butikken. Heldigvis fik jeg dog kæmpet mig ud – lige til mindst lige så meget trafik som før, og jeg følte mig endnu engang overmatchet. Ak den sociale angst er sgu en træls fjende, som man helst ville nedkæmpe med enten et lyssværd eller oldschool i bedste Errol Flynn-stil. Det er ganske enkelt noget forfærdelig noget, men hvad… jeg har det jo fint nok, når jeg sidder i min to-værelsers med en stak film, så behøver man egentlig ikke den store verdenen ude omkring, men den er da god at have, når man skal hente øller og så videre…

Og for at det ikke skal være værre, så har eksperterne og genierne næsten med statsgaranti, for anden dag i træk, gravet i et kabel tæt ved, som gør at jeg ikke kan se almindelig tv. Storartet! så kan man jo heldigvis se film, men det er sgu lidt irriterende, fordi jeg ville jo gerne se lidt fodbold og Spise med Price og andet af det lort som de viser på TV nu om dage. Hvis min dvdafspiller nummer 1, nummer 2 og nummer 3 nu også strejkerede, så ville jeg føle mig udsat, men heldigvis er det ikke tilfældet! – jeg kan fejre Julen med god samvittighed.

Nåh ja, jeg fik forresten endelig set The Bravados med Gregory Peck, Joan Collins, Henry Silva og Lee Van Cleef i dag, og den film havde jeg, af mærkværdige årsager, virkelig svært ved at gennemføre – således måtte jeg slukke flere gange, fordi jeg blev angrebet af de forenede magter af Søvn-hæren… jeg blev ganske enkelt for træt, og det er virkelig irriterende, når man må afbryde en film, men jeg kunne godt nok ikke holde øjnene åben. Det var ellers en ganske ok western – Gregory Peck var dog både fåmælt og humorforladt, og det synes jeg faktisk ikke at der klædte den store stjerne. Han kan nok spille hårdkogte roller og karakterer der kræver at man er ganske uden humor, men i dette tilfælde blev jeg lidt skuffet over ham, men han var dog en ægte filmhelt, på jagt efter retfærdighed, der dog ender med at han skyder 3 uskyldige mænd. Well, det har vi vel alle prøvet?…

Until next time… dont let the man get you down! – hvis der da bliver en næste gang, med henblik på Jordens udslettelse og alt det der, men skal vi ikke satse på at vi også er her i morgen? – det tror jeg nok lige…

Omslag til den gruopvækkende film "51", nåh ja, den er nok ikke så uhyggelig, men fedt, fedt cover...

Omslag til den gruopvækkende film “51”, nåh ja, den er nok ikke så uhyggelig, men fedt, fedt cover…

Reklamer