Det er såmænd ingen spøg. Den alderende action superstar og tidligere politikker, Arnold Schwarzenegger, fylder såmænd år i dag, den 30. juli. Muskelbundet bliver ikke mindre end 66 år gammel. Utroligt, men han har jo også været i gang i mange år, og op igennem 80'erne og 90'erne var han vel verdens største action superstar... Stort tillykke til Arnie...!

Det er såmænd ingen spøg. Den alderende action superstar og tidligere politikker, Arnold Schwarzenegger, fylder såmænd år i dag, den 30. juli. Muskelbundet bliver ikke mindre end 66 år gammel. Utroligt, men han har jo også været i gang i mange år, og op igennem 80’erne og 90’erne var han vel verdens største action superstar… Stort tillykke til Arnie…!

En umiddelbar filmografi er jo ganske imponerende. Lige fra Conan til “The Terminator”, og væsentlige roller i film som “Total Recall”, “Commando”, “Predator”, “The Last Action Hero”…og mange flere. Desværre kom der i 90’erne også en tendens til at give Arnold flere bløde roller… skrækeksemplerne som “Kindergarden Cop” og “Junior” må siges at være langt under hans potentiale, og i de film blev hans ry alvorlig svækket. Jeg ved ikke om det var for at vinde det kvindelige publikum eller for at gøre klar til en karriere i politik, men faktum er at det er nogle skidedårlige film. Arnold Schwarzenegger er iøvrigt personlig god ven med det danske pendant, Sven Ole Thorsen, der stadigvæk bor i Staterne, og også medvirker i flere film, dog typisk mindre roller end frontløberen Arnie. De spillede første gang sammen i “Conan – The Barbarian”, som er en glimrende film, og hvor Sven Ole Thorsen ikke havde en eneste replik… men det blev dog til en imponerende dødsrallen. Well – i 2013 er Arnold tilbage, og efter roller i “The Expendables” 1 og 2, og “The Last Stand”, så er det godt at se den gamle svinger med den tykke accent igen. Godt at han er tilbage, hvor han hører hjemme!

Reklamer