Ja, det er godt nok nogle måneder siden at vi gik over til ‘Sommertid’, men nu er vi jo officielt kommet ind i sommermånederne, så nu er det virkelig sommer-sommer-tid… det er jo dejlig med sådan en dansk sommer, hvor vi er vant til alt for høje temperaturer og tilpas meget solskin, der ville få Bela Lugosi til at stege i hans grav. Dette var dog ikke tilfældet i dag, hvor Thisted har været ramt af torden og lynild, uvejr, regn og hagl… sådan en skøn dansk sommerdag. Så er det jo godt at man kan sidde indenfor og se noget tvivlsomt fjernsyn, imens man lurer på de forskellige steder på nettet, om der skulle være et godt tilbud på en enkelt film. Nuvel, jeg har modtaget lidt film i denne uge, og de indkøb vil jeg gerne dele:

amazondvdoo

Her fra oven kan man se de første film, der ramte Afgrunden. De er fra henholdsvis Amazon og Dvdoo, og der kan man jo ofte gøre en god handel, men indrømmet – jeg kigger ikke så meget mod min gamle ven, Amazon, længere… portoen er simpelthen blevet for dyr, hvis man skal bestille mange film. Nogle gange kan man dog godt falde nogle nogle gode titler, som man må have, men når jeg ser tilbage på det, så er det ganske enkelt for omkosteligt.

Fra toppen kan man se den franske mesterinstruktør, Francois Ozöns nyeste film, “In The House”. Jeg er meget glad for den lettere aparte franskmand, der gerne laver kontroversielle film med et pift af kitsch og sjove kvindetyper især. Dernæst kommer remaket af Brian De Palmas gyserklassiker, “Carrie”….mine forventninger til denne film er ikke så voldsom store, men jeg var alligevel lidt nysgerrig, når det kommer til netop denne film, fordi jeg kan virkelig godt lide originalen og med Sissy Spacek i en af hendes første roller i originalen, hvor der er visse sekvenser, der er decideret modbydelige. Efter gyshalløjet, så finder vi “The Replacement Killers”, som jeg aldrig har set, men fandt til en billig pris, så den skulle jo med. “Up In The Air” er en virkelig god George Clooney-film, hvor ‘sølvræven’ virkelig sætter alt ind med en charmeoffensiv, og jeg må indrømme, at jeg nød den, da jeg så den første gang. “After Earth” har nok været en af den senere tids mest udskældte film, og jeg tror heller ikke at det er noget mesterværk, men den var billig, og jeg var tilpas nysgerrig for at se om den virkelig var så dårlig – måske skal jeg have kunstig filmåndedræt, når jeg er færdig med den, men jeg tager sgu chancen. Den sidste blu-ray var en Tom Cruise-film, nemlig den autentiske “Operation Valkyrie”, som jeg heller ikke har set før, men den var ligeledes ret billig, så hvad fanden?…

Blandt dvd’erne er der også mange fine sager. Den nye Bret Eason Elis-filmatisering af kompetente Paul Schrader med blandt andre Lindsay Lohan i en hovedrollen, finder vi i “The Canyons”. Jeg er meget glad for både forfatteren og instruktøren, og selvom Lindsay Lohan ikke er verdens bedste skuespillerinde, så tog jeg alligevel chancen. Derefter kommer der en virkelig dyr dvd-udgivelse, som jeg betalte omkring 18 pund for, nemlig William Friedkins “Crusing” med Al Pacino i hovedrollen. Jeg har aldrig set den, men hørt meget om den, så jeg besluttede mig for endelig at investere i den. Den næste i bunken er “Reykjavik Rotterdam” – den islandske original bag Mark Wahlberg-filmen, “Contraband”… typisk er originalfilmen jo bedre, så jeg er rimelig spændt på at se denne. Efterfølgende finder vi Robert De Niro-filmen, “Farvel Til Mafiaen”, som jeg ikke har set, men jeg fandt den billig og det er jo en ret ny film, så jeg blev overrasket. “Brokeback Mountain” kom også endelig i min samling, så nu kan jeg langt om længe få set slutningen på filmen – jeg tror at jeg mangler de sidste 20 minutter, som jeg aldrig fik set, da jeg skulle aflevere den tilbage på biblioteket, den gang jeg havde lånt den. Den næstsidste film er “Albert Nobbs” – en småsær sag med Glenn Close i rollen som en mand. Jeg mindes at den var Oscarnomineret, men også altid er blevet omtalt som en mærkelig film. Sluttelig den gamle 90’er-Erik Clausen-film, “Min Fynske Barndom”, og da jeg er meget begejstret for ham, så måtte jeg også købe den, da jeg aldrig har set den.

Well, det var så den første portion film, men skæbnen ville at der faktisk kom endnu en sending ind af døren i løbet af ugen, så det var da sørme helt vildt… man skulle jo tro at jeg var et af de hersens rige typer, der sidder i bestyrelser rundt omkring og drikke 18 år gammel dyr whisky til jeg ikke kan mere… men jeg er altså bare en fattigrøv, der prioriterer, og går efter tilbudene.

aloha

I den anden omgang, finder vi først et enkelt soundtrack. Hans Zimmer har lavet et genialt score til Ron Howard-filmen, “Rush”, der ligeledes er en utrolig stærk film. Jeg havde overvejet at skrive et helt indlæg om den, men jeg kom fra det igen, men det er indtil videre et af årets bedste filmiske øjeblikke for mit vedkommende. Fire blu-ray-film fra Cdon følger: “Touch Of Evil” – den gamle Orson Welles-film, “Drengerøve 2”, “Jack Reacher” og “White House Down” – jeg har ikke set en eneste af disse film før, så det skal nok blive allertides at stifte bekendtskab med dem.  Desuden følger også fire dvd-film, først den svenske ungdomsfilm, “She Monkeys”, Elisabeth Shue-værket, “Link”, “Irresistible” med Sam Neill og Emily Blunt og som rosinen i pølseenden og den mest ventede – Shameless’ udgivelse af Ursula Andress-filmen, “The Nurse”. Endnu fire film som jeg glæder mig til at se.

Det var således filmene som jeg havde modtaget, men der er lidt flere på vej – ikke mange, men få stykker og så venter jeg også på endnu et par Pop! Vinyl-figurer, som jeg er blevet ret glad for – de er både sjove og meget dekorative. Men jeg har så sandelig også fået noget nyt op på væggen. Det kan jo ikke være nye film og merchandise det hele, men jeg bestilte i sin tid et par billeder, der skulle hænges op, men jeg manglede nogle rammer dertil. Disse er nu blevet købt, og jeg har fået hængt billederne op i dag:

billeder1 billeder2

Her er også tale om et par gamle favoritter. John Candy-filmen, “Uncle Buck” er en utrolig morsom fortælling om den umulige onkel, der vender op og ned på en lille familie, idet han skal agere babysitter, imens moren og faren må rejse udenbys. Måske den John Candy-film, som jeg holder næstmest af – favoritten er selvfølgelig, “Planes, Trains And Automobils”. Det andet billede er Roman Polanskis “The Fearless Vampire Killers – Or Pardon Me Your Teeth Are In My Neck”… også en gammel klassiker, som andre måske kender under titlen: “Dance Of The Vampires”. Det er også en film med Sharon Tate, der jo endte sit liv så tragisk, da hun blev myrdet, højgravid, af Charles Mansons kult – det er uhyggelig at tænke på, og meget beklageligt, fordi hun var faktisk ret charmerende på film.

Og nu hvor jeg kigger på de billeder, der er blevet ophængt, så kan jeg med næsten 100 % konstatere at jeg er færdig på siden med de små billeder. Men jeg mangler selvfølgelig stadig et par lidt større plakater på den anden side og for enden af trapperne. Men så er jeg også ved at være tilfreds… næsten da…

Ja, det blev således en opdatering fra Afgrundens skumle og væmmelige omgivelser. Lidt film blev det da til, og imens regnen nu igen tromler på vinduets overflade, så vil jeg vende tilbage til mit famøse nytteløse tv-kiggeri, og måske smide en enkelt af de nye titler på. I næste uge går det løs til VM  i Brasilien, og jeg kommer nok til at se et par kampe eller tre, men det skal jo ikke gå ud over filmkiggeriet… mon der er en chance for det?

 

Reklamer