Hold nu op. Denne stakkels filmentusiast er godt nok mærket af sommersolens varme hedestrøg… det var dog utrolig og jeg lyver ikke når jeg siger at det er umenneskelig varmt i min lille to-værelses-lejlighed… det var alligevel tidligt at man kom i Helvedet… men når det så er sagt, så er det jo også godt med lidt varme … selvom jeg nok til syvende og sidst foretrækker køligere tider. Dette sommerhalløj betyder at det sikkert bliver godt vejr, når jeg drager afsted til det famøse lokale Marked i næste uge, hvor der sikkert bliver mulighed for en lille øl og et glas Absinthe – sidstnævnte er vist allerede blevet købt, så nu er det bare om man kan tåle det… – well jeg har ikke kastet op i flere år, så mon ikke at jeg er rimelig modstandsdygtig… det satser jeg ihvertfald på.

Og hvad så med filmene imens? Ja, dem får jeg ikke set så mange af … men det er også lidt sparsomt nu – til trods for at VM i fodbold jo er slut. Jeg regner dog med at jeg skal glo lidt fodbold i dag, idet Danmarks absolutte bedste hold kommer på banen (naturligvis AaB), og de skal jo forsvare det meget overraskende mesterskab fra sidste sæson. Men jeg har dog også fået indkøbt lidt film, som der er kommet løbende hen af vejen…:

nyt4 (5) nyt4 (4)

Nogle virkelig gode titler i blandt. Jeg genså “The Reader”, og det er jo en ganske interessant film. Jeg har aldrig læst bogen bag historien, men Kate Winslet er virkelig god – som altid, fristes man til at sige… men jeg synes at filmen er lidt umenneskelig det meste af vejen, men selvfølgelig har den indfald af højt menneskelig karakter også… de to andre blu-rays er steelbooks – og begge Stanley Kubrick-film… de behøver vist ingen introduktion, og jeg glæder mig til at se dem på blu-ray … det er jo begge to fantastiske film.

Så blev det også til nogle dvd’er. “Hangover”-trilogien købte jeg fordi at den var billig, og at jeg stadigvæk mangler at se nummer tre i serien.. så var det også fint at jeg kunne få samlet serien i et sæt… “Værelse 304”, “En Nuance Af Blå” og “Dead Man Down” har jeg endnu ikke set… sidstnævnte er instrueret af Niels Arden Oplev, der også lavede den første film om Lisbeth Salander, og hende, der gjorde førnævnte Lisbeth så levende, nemlig den svenske skuespillerinde, Noomi Rapace, medvirker faktisk i filmen. Til gengæld har jeg set de to mindre kendte og lidt skæve film, “Lola Versus” og “Imogene”… gode kvinderoller i dem begge… “Lola Versus” mindede mig en del om den fantastiske “Frances Ha”, dog lidt mindre artsy end den film, men Greta Gerwig spiller jo hovedrollen i dem begge. “Imogene” er med Kristen Wiig, og det var faktisk en ganske fin lille og sær film – hendes bror i filmen var virkelig morsom med hans fascination af skaldyr. Helt sikkert et par gode film.

nyt4 (2) nyt4 (3)

Jeg købte endnu et par blu-ray steelbooks fra Zavvi, og de er faktisk ret pæne at se på. Arrow Video udsendte “Big Touble In Little China”, som er en fantastisk underholdende film. Jeg havde den på dvd i forvejen, men jeg synes at Arrow Videos udgave var så fin, så fin, og så endda en steelbook. Glimrende udgivelse og meget skæg film. Den anden var også en meget morsom film, nemlig “Anchorman” – som jeg synes at der er så utrolig morsom… jeg griner ihvertfald højlydt hele filmen igennem, og jeg har godt nok ikke fået slået mine klamme fingre i to’eren endnu… jeg synes at den er lidt for dyr, men jeg købte den helt sikkert, når den falder i pris. Denne udgave af “Anchorman” er også en steelbook – så det er jo cool…

nyt16-7-2014

På billedet forovnen, kan man se de film jeg fik den anden dag. Der er flere steelbooks – “Jackie Brown”, den originale “Planet Of The Apes” og den originale “The Fly”… alle tre virkelig fancy og cool. Jeg fik dog også andre blu-rays i denne omgang, nemlig en god portion i form af “Her”, “Prisoners”, “Waterworld” og “The Wolf Of Wall Street”… jeg har set de to første film, og egentlig ville jeg have lavet et indlæg, kun om filmen “Her”, der er virkelig interessant og meget anbefalesværdig, især hvis man er både lidt ensom og lider af et specielt afsavn, men man så pludselig finder det fra en uventet kant. Filmen er instrueret og vist nok skrevet af Spike Jonze, der jo også står bag “Being John Malkovich”, som jeg virkelig også godt kan lide… men “Her” er på samme måde, en lidt småsær og dyb fascinerende fortælling. Samtidig åbner den op for en interessant tese om hvordan vi i det moderne og meget IT-præget samfund, kan leve med en ikke-berøringende kontakt… forstået på den måde, at vi måske ikke har brug for at være to mennesker i fysisk form længere for at udgøre et parforhold. Jeg ved ikke om det var på grund af Scarlett Johanssons charmerende stemme, men vor hovedperson, bliver ihvertfald meget interesseret i hans Operativ System (OS), og det er en interessant tanke i mine øjne.. Jeg opfordrer alle til at se denne film, fordi det er en meget anderledes og tankevækkende film om parforhold…virkelig en god oplevelse. Det samme kan jeg sige om “Prisoners”, der havde en indlevende historie og nogle meget stærke skuespilspræstationer, navnlig af Hugh Jackman i hovedrollen – jeg må sige at gamle ‘Wolverine’ gør det helt og aldeles fremragende i den film. Årets thriller ved jeg ikke om det er, men den er helt sikkert solid og meget spændende. Og der blev iøvrigt også plads til en enkelt dvd-film, nemlig den japanske splatteractionfilm, “Gun Woman”…

12years

Sidste billede er af en film jeg modtog den anden dag. Der er tale om en tysk udgivelse og i et meget fint digibook-format, og det er selvfølgelig ‘Årets Film’, ifølge Akademiet, der uddeler den eftertragtet Oscar, hvert år…nemlig “12 Years A Slave”. Instrueret af Steve McQueen (ikke vores allesammens yndlings filmhelt, men derimod en engelsk instruktør), så skulle filmen være en særdeles stærk oplevelse om en mand og hans nærmeste, der lever livet som slaver på en ranch i USA. Jeg glæder mig til at se filmen, også selvom den måske er lidt anstrengende – jeg forventer dog en god historie og en stærk indsats fra skuespillerne.

Ja, det var vist noget nyt fra Afgrunden. Jeg beklager mange gange at jeg ikke har opdateret så meget her, men jeg har været underlagt den infame sommerhede, og så også VM-fodbolden, som der gjorde at jeg ikke så mange film. Nu er jeg dog ved at være tilbage i omdrejninger. I næste uge, skal jeg dog til sommerens faste indslag, da jeg tager et smut hen til min gamle fader, og mødes med et par gamle kammerater til hyggestund i haven, hvor vi skal have et par af de kolde og måske et par skud spiritus. Det er sådan et godt ritual hver sommer, men jeg skal nok vende frygtelig tilbage…

Reklamer