Hov – ja, jeg er lige hurtig tilbage med en update. Jeg må erkende at jeg har været virkelig sløv de seneste dage, og derfor har jeg haft svært ved at mande mig op til at nedfælde et par venlige ord, som der kunne være attraktive at læse. I dag er det mandag, og jeg har netop været på udkig efter nogle nye titler til mit slukne hjemmebibliotek af dvd’er og blu-rays, men takket være et nyt favorit-sted, så regner jeg med at jeg snart har nogle flere film, som der bare tigger efter at blive set. Det nye sted er såmænd FONAs webshop (!)???  – imagine that… well, jeg må godt nok tilstå at de har nogle virkelig gode deals… og man kan hurtig blive lidt for ivrig… men især på deres Another World Entertainment-sortiment, så er der masser af kroner at spare, og jeg har handlet der 3-4 gange nu – leveringen er hurtig, billig og problemfri. Det kan i den grad anbefales.

Nå ja, men jeg fik i sidste uge nogle blu-rays og et enkelt dvd-sæt fra henholdsvis Zavvi og Zoverstocks, og der er noget rigtig guf denne gang:

lørdagnyt

Først og fremmest var der såmænd to nye Arrow Video-steelbooks, som jeg er sådan en stor fan af. Denne gang var det endda to Dario Argento-titler, nemlig “Phenomena” og “Inferno”… jeg har tidligere set sidstnævnte flere gange, men jeg har aldrig fået set “Phenomena” til slut – i så fald, kan jeg ikke rigtig huske det, fordi jeg, i forvejen, kun ejede filmen på en temmelig dårlig dvd-udgivelse. Nu er der heldigvis rådet bod på det, og de nye steelbooks ser fantastiske ud. Jeg må virkelig sige at Arrow Video gør det godt med steelbook-udgaverne, og jeg overvejer om jeg også skal anskaffe mig både “Shivers” og “Killer Klowns From Outer Space” på steelbook også. Jeg har godt nok begge film i forvejen på dvd, men det er altid en stor fornøjelse at få de fremragende Arrow Video-udgivelser med amazing coverart og masser af ekstramateriale… good stuff…

Og ja, så købte jeg også steelbook-udgaven af “Two-Lane Blacktop” fra Masters Of Cinema-serien. Jeg så denne i går, og det er en temmelig ambivalent film. Vi har masser af motorkraft med høj oktan og speed, men samtidig har vi en lille skare af karakterer, der virker stille og indadvendte, og sjældent taler over sig. Især er det tilfældet med James Taylor (iøvrigt siden vistnok en populær og dygtig musiker), der virker meget mut og kølig, men måske skal man tillægge manden den coolness-faktor, som det kræves at køre racerløb. Nuvel, Warren Oates er også med, og han er jo altid god. Filmen er dog stadigvæk meget speciel, og bestemt ikke hvad jeg havde forventet, men ikke dårlig på nogen måde. Der er ikke meget komik med i den, som man jo kendte fra “Smokey And The Bandit”-filmene og “Cannonball Run”-serien, men det gør nu ikke så meget – det er helt fint med en mere seriøs tone for en gangs skyld. Der er ihvertfald ingen tvivl om at filmen er interessant at overvære. Et godt kig var det.

Endelig har vi så Jake West’s anden del af hans fortælling om ‘Video Nasties’-æraen. Jeg ejer selvfølgelig også den første, som er virkelig god og tankevækkende, og det samme kan man sige om efterfølgeren her. Jeg er jo et barn af 80’erne, så jeg kan selvfølgelig godt huske hvordan det var at leje videobånd, men en egentlig skræmmekampagne som forbydelsen af ‘Video Nasties’-titler, tror jeg ikke at vi har haft i Danmark. Jeg vil ikke udelukke, at der sikkert har været kritiske røster fremme igennem årene, men jeg tvivler på at det nåede samme omfang som i England, hvor det blev diskuteret flittigt i aftenmedierne og aviserne. Der er mange interessante betragtninger i denne dokumentar, der dog fokuserer på en enkel mand, formanden for censurafdelingen, James Ferman, der leder det med hård hånd, og slår kraftig ned på de voldelige film. Sidenhen bløder han dog lidt op, da han pludselig arbejder på at lempe lovgivningen for salg af pornografi. Voldsfilmene hader han dog, og igennem dokumentaren, ser vi hvorledes at der bliver diskuteret om hvorvidt filmens coverart er alt for voldsom… Er man interesseret i videofilmens historien og særlig voldsfilm og ‘Video Nasties’-perioden i England, så er den svært at slippe udenom, og jeg kan anbefale den af hele mit hjerte. En strålende dokumentar.

Ja, det var lidt nyt fra Afgrundens side. Som sagt, så fik jeg bestilt en ordentlig bunke film fra Fonas webshop i dag, så jeg venter sikkert tilbage med en update snart igen. Indtil da, så håber jeg at vi alle må se nogle dejlige og herlige film, som kan få temperaturen til stige og humøret til at eksplodere. Nu kommer der forhåbentlig snart køligere tider, så det kan medgives at sidde indenfor at se film. Det glæder jeg mig meget til!

Reklamer