Jo vist – så er det vist på tide at vende tilbage med et gispende hyl fra Afgrundens ubehagelige omgivelser. Jeg har i den seneste tid været noget ramt af lidt søvnbesvær, som viste sig fra dens absolut grimmeste side i sådan et omfang, at jeg ikke kunne holde til se film? – hov, hov, søvnbesvær? jamen, så er man jo vågen hele tiden – næh nej, fordi det pudsige ved situationen er at satte jeg mig til at nærstudere en voldsfilm eller noget andet unævneligt, så varede det ikke længe før jeg begyndte at få trætte øjne og falde hen, og det er ikke særlig morsomt, nu hvor man endelig har lyst til at se tvivlsomme film. Jeg ved sgu ikke hvad der er… men så i seng, og sove en time eller to, og så er man vågen igen, og jeg hjemsøger min lejlighed som et uhyre fra en anden dimension. Nuvel, mine naboerne må jo så indrømme at det sikkert er skønt at høre Dio kl. 3 om natten. Sikke noget møg.

Well – så kunne man jo tro at når man ikke altid havde så nemt ved at se film, så bakkede man lidt ud af det halløj med at hjemkøbe nye titler til Afgrundens hungerende filmbibliotek? – næh nej dog… så jeg har selvfølgelig også bestilt lidt hjem her de seneste dag… noget af det har dog været lidt længe undervejs, da det kommer fra en Amazon marketplace-sælger, og er sendt fra – across the bay… eller fra det store USA, så at sige… de andre kommer fra henholdsvis Amazon og så Fona…:

febnyt

Jeg kan afsløre at de to titler fra USA er henholdsvis Kevin Smiths nyeste “Tusk” og så dokumentaren om den meget morsomme mand med den dybe stemme, George Takei alias Mr. Sulu fra “Star Trek” i hans film, “To Be Takei”. Sidstnævnte er faktisk den eneste som jeg har nået at få at se endnu, men det var en ganske fin lille og hyggelig dokumentar… hvor den fortalte om historien om hvor svært det har været for en japansk-amerikaner at vokse op i USA, som følge efter angrebet på Pearl Harbor, der medførte at hele hans familie og godt og vel 100.000 andre japansk-amerikanere blev sat i nogle fængselslejre. Således forsatte den med at fortælle videre om onkel Georges skuespilskarriere, og dernæst politiske ditto, inden han sprang ud som officiel homoseksuel, hvilket har udviklet sig til hans store mission i livet – at kæmpe for lesbiske og bøssers rettigheder i et meget konservativt USA. Men ikke destro, så opnåede manden også enorm succes på Facebook, idet han begyndte at skrive humoristiske kommentarer og uploade morsomme billeder i sådan en grad, at han er blevet et kæmpe hit. Jeg er selv fan af hans profil og der kommer nogle vanvittige underholdende bider fra tid til anden. Og det er dokumentaren såmænd – lidt småsjov og sød og ganske serværdig.

Dernæst følger 5 titler fra Amazon. “Enemy” med Jake Gyllenhaal skulle være en ganske god en af slagsen – jeg kender ikke alverden til den, andet end jeg har hørt flere omtale den positivt, og så er den fra holdet bag “Prisoners”, som jeg mægtig godt kunne lide. Dernæst til “Goal Of The Dead” som ser tilpas tumpet ud til at den måske kunne være underholdende. “Return To Class Of Nuke’em High: Volume 1” er en af disse total elskelige, erklærede B-film fra Troma, og jeg kunne godt lide de tidligere film i serien, og da den var billig, så why the hell not…?  – og endelig to film på blu-ray: “The Babadook” er udråbt som en af 2014s mest uhyggelige film, og jeg har længe haft lyst til at se den… og what do you know….? nu kan jeg endelig få det gjort…! jeg må også erkende at mine forventninger er ret høje… og for at slutte af med den berømte rosin, så er det jo Oscar-tid, så derfor måtte jeg også have en Oscar-favorit, nemlig Richard Linklaters ambitiøse “Boyhood”, som skulle være et imponerende stykke filmværk… men jeg kommer altid til at tænke på om han har været inspireret af TV2s “Årgang 0”-serie? – sikkert ikke, men de virker påfaldende ens i tankegangen…

Og for at få det hele med, så bestilte jeg tidligere på ugen fra Fonas webshop, hvilket godt kan svare sig, der er ihvertfald masser af spændende titler, og særlig deres udgivelser fra AWE er uhørt billige for tiden. Derfor købte jeg såmænd også “The Toolbox Murders” og “Tourist Trap”, selvom jeg havde dem i forvejen… men det er altid godt med lidt danskvenlige udgivelser, og jeg er glad for at støtte AWE lidt. “Når Dyrene Drømmer” er en ny dansk ungdoms-gyser om en ung pige, der også er varulv… hey, jeg er solgt, og så er filmen endda optaget heroppe i det skønne Udkants-Danmark i Thy, med en lokal i hovedrollen – og nej, det er ikke Lars Mikkelsen… jeg har hørt masser af positive ting om filmen, så nu glæder jeg mig til endelig at få den at se. Dernæst følger “Painless”, der vist er en spansk horror-thriller, og “Perfect Mothers” med Robin Wright og Naomi Watts – ser måske lidt fesen ud, men hey, jeg kan rigtig godt lide Naomi Watts, så jeg vil også gerne tjekke denne ud. Dertil kommer “The Last Days On Mars”, som nok kunne være interessant… også når man tænker på at man er i gang med at screene mulige kandidater til en kommende one-way-tour til Mars. Jeg ved sgu ikke om jeg kunne efterlade alt herhjemme, for bare at kunne indskrive mig i historiebøgerne som en af de første mennesker på vej mod Mars… jeg er nok alligevel ikke arketypen på en kandidat… jeg fornemmer lidt at man nok hurtig kunne droppe en stor mand med fuldskæg, der er sådan et nervøst væsen, at han sjældent forlader sin lejlighed… nope, det må blive i mine drømme….

Og så slutter vi af med to lidt ældre film – først Woody Allen’s “Alice”, som jeg ikke havde i min samling før, og jeg faktisk aldrig har set. Jeg vil jo gerne have så mange Woody Allen-film som muligt i min samling, og da jeg ikke havde denne, så var det en no-brainer. Sjovt nok er det nyeste Woody Allen-film lige udkommet…”Magic In The Moonlight”, som ikke har fået meget opmærksomhed, men jeg skal nok have købt det på et tidspunkt. Og til aller- aller- ALLERSIDST… “Boccaccio 70” med skønheden Sophia Loren.. italienske følelser i fineste karet.

Ja, det var således de film, som der havde fundet vej igennem marsken og havnet hos undertegnet i det hæslige Udkants-Danmark, hvor der aldrig sker en skid, med mindre at der er “Fifty Shades Of Grey”-forpremiere i biffen kl. 1 minut over midnat…. nej tak, det er ikke lige noget for mig… nok har jeg en beskidt tankegang, men jeg er ikke svinsk… – og ja, nu vil jeg sgu have en kop kaffe!

P.S.

Hvis jeg ellers kan magte det, så forvent et mindre indlæg omkring Oscar 2015 i morgen eller mandag…

Reklamer